SKULPTUR - LYSPUNKT

- Et rum skabt til refleksion

SKULPTUR - LYSPUNKT

Tankerne bag

Bag den smukke skulptur ”Lyspunkt” på Ribe Ny Kirkegård står den lokale og anerkendte kunstner Ole Videbæk.

Ideen bag skulpturen er, at den skal skabe et rum på kirkegården, hvor folk kan sidde og tænke, fortæller Ole Videbæk.

Et af kravene til skulpturen var at den skulle være synlig fra Tangevej, skabe interesse og invitere til at besøge og opleve kirkegården. 

Selve muren er opbygget i lag som vi kender det fra geologi. Muren er opbygget af mursten og ind imellem granit fra gamle gravsten. Lagene er et billede på generationer, de ældste som fundamentet og de yngste nærmest himlen/lyset.

Kalkstenene er fra Gotland og den store i midten af muren forestiller en sky og gennem hullerne kan lyset komme igennem, og derfor hedder skulpturen også "Lyspunkt", forklarer Ole Videbæk.

Foran muren er placeret et spejlbassin og forrest en bænk af kalksten. Her kan man sidde og reflektere og mindes det liv der var. Mens man sidder her og reflekterer over døden som afslutning på livet, kan man i spejlbilledet opleve en stjerne der lyser i vandet og som kan være det håb og lyspunkt der får os videre fortæller Ole Videbæk.

Selve skulpturen vidner om liv der var og gemmer på flere symboler og tegn fra tidligere liv. Således kan man for hvert besøg opdage nye sider af skulpturen. Skulpturen står i sit eget rum omkranset af hæk og 3 slags blå blomster.

Placering af skulpturen ”Lyspunkt”

Gå på opdagelse på Ny Ribe Kirkegård, hvor du bl.a. vil finde skulpturen Lyspunkt – man ser den straks fra indgangen til kirkegården og når man går imod den og ikke kan komme længere står man foran skulpturen Lyspunkt. Et rum skabt til refleksion og bedst som man sidder her, kan man i spejlbassinet være heldig at se en stjerne.

Nyd den smukke skulptur og de smukke omgivelser på Ribe Ny Kirkegård.

 

Kontakt os

 •  

   

   

     

  Ribe Kirkegårde

  Kannikegården
  Torvet 15 
  6760 Ribe

  Kontorets åbningstider: 
  Mandag til torsdag: 9.00-12.00
   
  Torsdag tillige 14.00-16.00 

  Tlf: 7542 0160 

  Email: mail@ribekirkegaard.dk                 

   

   

   

   

                            

  Ribe Ny Kirkegård
  Tangevej 71B

  Ribe Gl. Kirkegård
  Gravsgade 26B

  Ribe Kapel
  Tangevej 6G